Insikt för små och stora?

Solareturen, en affärsidé som gynnar alla! Det handlar om begagnade ting som får ny prislapp och som säljs vidare i samhället till nya ägare. Vinsten går till välgörande ändamål och skapar arbetstillfällen till en grupp människor som i vanliga fall har det svårt att komma in på arbetsmarknaden. So far, so good!

En plats där fyndhyllan är i princip överallt…Lycklig över att ha hittat en begagnad lampskärm stod Sjödinskan där och begrundade det sagolika mästerverket. Fram kom en herre gåendes i äldre kaliber och frågade nyfiket:

–          Har du hittat något fint?

–          Jajemen de har jag, svarade hon glatt tillbaka

Ja du vet, sa herren, grejerna här inne dom tycker jag är ren skit…men jag går här och fyndar, o vet du vad ja fyndar?…finfina flickor ja..haha här är ni många må ja säga

-Jahaja, okej..

Vips kom tanken i huvudet, uuh tack men nej tack bespara mig denna konversation ditt äckel. .sedan ersattes den av…men ta inte så illa vid Emma, det är ju synd om honom som är så gammal,  han har nog inte ätit wienerbröd idag fast att han gärna hade velat.., han är av en annan mansdominerad sort och avsaknad av vissa hormoner gör honom en smula klumpig bara..

En avbitande konfrontation uteblev därmed och ersattes av den egna övertygelsen att.. han är för gammal för att förstå hur samhället har förändrats och hur det nu ser ut…

Några dagar senare cyklade fröken förbi en skock yngre pojkar som av klädseln att döma, tillhörde samma fotbollslag. Ledaren, den coolaste av knattarna frågade vart fröken var på väg och kommenterade att cykelhjälmen hennes såg rejäl ut.

Tack tack, svarade hon artigt samt förklarade att hon var på väg hem..

Va ska du göra hemma då? Frågade den lilla gossen, ska du knulla?

Öh..näe de ska jag inte….

Här fanns ju tusen och åter tusen vedergällningar att ta till så som- kära du det var en opassande kommentar att leverera till en okänd kvinna med cykelhjälm, det har du inget med att göra, eller, näe och oavsett om jag skulle så behöver jag inte berätta det för dig, så säger man bara inte..

Istället kom den inlindade och fromma avväpningstanken..igen.. lägg det åt sidan Emma, de är för unga för att kontrollera hormonerna och grupptrycket  spelar dem  säkert ett spratt.. de är för små för att förstå hur samhället se ut..

Efter att ha reflekterat över det eget beteende växte så frågeställningen inombords…Men för faen när ska dom lära sig då?

Pojkar är för små, gubbar är gamla och…medelålders män är mitt i åldern och då kan de redan allt…och här går Sjödinskan, jämställd, upplyst, förstående och ack så tolerant…?

/Emma

Annonser

2 tankar om “Insikt för små och stora?

  1. Ett sant nöje att läsa detta stycke! Så sant som du skriver, jag har också funderat på när de skall lära sig om deras ålder ständigt är en ursäkt… oavsett hur gamla de är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s