När Pär motbevisade sin egen teori

Pär Ström är less. Han har fått nog. Nu lägger han av. Han gav sig in i debatten om jämställdhet. Han skulle frälsa det jämställdhetströtta Sverige från den feministiska maffian som höll den omtåliga fågelungen ”Sveriges män” i sina argsinta klor. Han skulle lappa och laga den trasiga jämställdheten. Jämställdheten hölls fånge och Pär var dess befriare.

Vad Pär inte förstod var att det finns en hård värld där ute. En värld där det kostar på att brinna för något. Att tycka något. Att kämpa för något man tror på. Pär klarade inte pressen och nu är det synd om honom. Åt detta ägnas ett helt program av SVT:s debatt. Att flera kvinnliga debattörers texter möts med önskningar om att den kvinnliga skribenten ska utsättas för gruppvåldtäkt. Eller att kvinnliga skribenter regelbundet hotas och bespottas verkar inte beröra Pär. För Pär är less. Pär har fått nog. Han har inte bemötts med den respekt han förtjänar som medMÄNniska.

När vi tillsammans startade den här bloggen dröjde det inte länge förrän vi fick vår första hotfulla kommentar. Personen som skrev fick det att gå kalla kårar längs ryggraden på flera av oss. Men vad hjälper det om vi slutar skriva? Vad hjälper det om vi slutar tro? Vilken förändring åstadkommer vi tillsammans? Vilka vore vi om vi inte orkade fortsätta att driva den här bloggen och kämpa med vårt feministiska projekt?

En sak har du rätt i Pär, och håll i dig – för det här kan vara det enda du har rätt i, det är för jäkla sorgligt att människor inte har större respekt för varandra. Men det som är ännu sorgligare – men som bara är sorligt för dig själv – är att du i egenskap av vit kränkt man får mer uppmärksamhet för denna orättvisa som du upplever har gjorts mot dig än tusen kvinnliga skribenter sammanlagt. Därmed har du motbevisat din egen teori.

 

Skrivet av: Madeleine

Annonser

8 thoughts on “När Pär motbevisade sin egen teori

  1. Det är ju dock roande att personer från samma grupp som ”näthatar” Pär Ström gnäller väldigt mycket om det ”näthat” det utsätts för. Lite hyckleri kan tyckas.

  2. Huvudet på spiken! Mina inlägg om Pär brukar vara mer äh arga. Läs dom gärna och kommentera. Följer er fina blogg och förundras över systerskapet! Heja oss! Heja alla som vill leva i fred med varann 🙂

  3. Tack!
    Det är skönt att se att det finns människor som inte blundar (Nu pratar jag inte om Pär.. om någon skulle råka tro det).
    Madeleine, du är stark.
    (det är även alla ni andra som inte har lust att sitta tysta.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s