Värsta grymma feministkalendern presenterar: Mian Lodalen

värstagrymmaMian Lodalen är en av de feminister vi valde ut till vår feministkalender som nedräkning inför den 8 mars. Här berättar vi varför vi valt att skicka vår bok till just Mian.

Mian Lodalen är en författare och debattör som inte räds att ta upp frågor om sexualitet och jämställdhet. Mian är ett utmärkt exempel på att det går utmärkt att fortsätta vara radikal och att stå upp för sig själv och vad man tycker. Tiger var en fantastisk bok och Mian är en utmärkt förebild. Tack Mian. Du har fått oss att känna att skulden inte är vår.

Annonser

2 tankar om “Värsta grymma feministkalendern presenterar: Mian Lodalen

  1. Kan inte låta bli att uppmärksamma att det bara är kvinnor som presenteras i kalendern. Är det ett aktivt val ni har gjort? Att vara feminist är inte något som bara kvinnor kan vara och är, det är ett ställningstagande, att uppmärksamma att strukturen är fel och vi behöver göra något åt det tillsammans. Där måste även det finnas bra manliga feminister, som står upp för allas lika rätt, allas möjligheter och säger nej, vi ska inte fortsätta få andra att känna sig otillräckliga, dömda och uteslutna på grund av deras könstillhörighet.

  2. Hej Piia!
    Vi har valt ut kvinnliga feminister – inte för att det inte finns män som kämpar för jämställdhet eller som för den delen kallar sig feminister, men vi valde att på dessa åtta dagar lyfta fram kvinnor. Inte för att osynliggöra feminister som är män utanför att synliggöra några kvinnliga förebilder. Mvh, Skulden är inte min

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s