Josefsson och matlandet

Förvånansvärt skulle det vara om Janne Josefsson på allvar bestämde sig för att göra ett program som handlade om Sjödinskan och hennes upplevelse på flygplanet då hon kände sig kränkt av en man som snodde hennes tilldelade kudde.

Inte heller är sannorliken stor att Eskil Erlandsson slopar sitt koncept ”matlandet” och därmed slutar att åka runt för att smaka på svenska små korvar och lokalbryggd dricka.

Matlandet, denna innovativa PR-kampanj handlar om att belysa något som vi i Sverige bör vara stolta över, då gastronomiska lokalproducerade ädelstenar finns alldeles runt hörnet. En finfin idé, det kan ingen säga något annat om, speciellt inte om man heter Eskil och är tilldelad uppgiften att vara provsmakare.

”Matlandet” kommer aldrig konkurreras ut av förslaget ”pratlandet” då det inte låter vare sig sexigt, smakfullt eller inspirerande…pratlandet…vad får man smaka på då?

Pratlandet, ett koncept som handlar om alldagliga observationer om samhällsmönster, ex kränkningar i det offentliga rummet, särbehandlingar pga kön mm, ett förebyggande forum som lyfter upp problem i sin linda innan det behöver leda till allvarliga kränkningar, mobbning eller till och med självmord, det vore något att sätta tänderna i., tänk en sån köttig uppgift!!

Konsten att göra förebyggandearbete sexigt är svårt, fråga den som ska måla om mormors hus..

Då är det inte bara att kleta på falurödfärg för att förvandla stugan till ”tutti complett”, hel och hållbar. Det behövs borstas, det behövs slipas, kanske behövs det även brytas och spikas..

Precis så fungerar debatten om jämställdhet. Vi kan inte bara vara tysta och tro att samhällsstruktur mår bäst av att leva sitt eget liv utan inblandning av reflektion. Om diskussioner gällande skevheter, trakasserier och särbehandling inte lyfts upp, kommer det heller inte lösa sig av sig självt, det vet vi sen innan och det har historian berättat för oss flera gånger tidigare.

Förebyggandearbete är viktigt, det vet vi på Skulden är inte min! Låt oss snacka!!

Debatten måste leva vidare, prat om lika lön, plats vid styrelsebordet, föräldrapenning mm får inte sluta bara för att det inte platsar i Jannes program.

Låt oss gå ut och göra som Eskil, lyfta fram de goda exemplen, förespråka balansen i råvarorna och varna för översaltade och flottiga halvfabrikat. Låt oss prata om problem då det är ax och inte hunnit jäsa till en surdegslimpa.

//Sjödinskan en stark förespråkare för kanelbullar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s