Elda i diskussionen

Bakgrundsinformation:

För närvarande pågår en hetsk debatt om jämställdhetsarbete kopplat till räddningstjänst. På olika internetsidor publiceras artiklar om kvinnliga brandmän som påstås misslycka i sitt arbete och enligt skribenterna utgör jämställdhetsarbetet därmed fara för liv.

Axplock:  ”Efter 39 år fick Bengt Malmberg nog av att se hur den en gång så skickliga brandkårsstyrkan monterades ner och ersattes med späda kvinnor och sämre män – i jämställdhetens och mångkulturens namn.” … ”under många år var han känd som ”Bengt Satan” bland brandmännen – för att hans övningar var stenhårda, vilket hela tiden höll brandmännen i fysisk toppkondition.”

Elda i diskussionen?

Som katten runt het gröt..ja det är ju ett allmänt känt uttryck som kan passa in vid olika situationer då man väljer strategin att inte planka rakt ned i grytan där det verkligen bränns. Inom vissa debattområden finns det dock individer som inte väljer att frångå den kloke kattens strategi att utreda läget innan det är dags att beträda grytan.. Istället kastar de sig rätt in i gröten och skapar därmed en osammanhängande sörja som saknar både näring och substans.

Nej, det är inte energigivande ”Gunde gröt” Sjödinskan snackar om, det är snarare den kletiga retorik som råder ute på kanten i politiken och som handlar om brandkåren och faran att arbeta för jämställdhet.

Intressant vore det att applicera den pågående argumentationen inom andra arbetskategorier för att undersöka hur seriös problematiseringen känns, låt oss prova inom vården:

” Hon har jobbat inom branschen i 39 år och kallas för Paracetamål Petra då hon är så sjukt korrekt när det gäller piller.. Idag har hon gett upp sitt arbete eftersom det nu finns fler sorter än Ipren som påstås vara intelligenta värktabletter.”

Visionen är så klart att slippa se dessa uttalanden oavsett arbetskategori. Hur vore det om jämställdhetsdebatten lyftes från konservativa uttalanden och istället fokuserade på konstruktiva lösningar.

Det finns många individer som arbetar för att främja jämnlikhet men så finns det de som använder det offentliga rummet till att hänga ut och kränka enskilda individer..

Att vara brandman är ett yrke som kräver mycket av individen, det handlar om styrka, om mod, om ödmjukhet, hjärna och om hjärta. Egenskaper som finns hos så väl kvinnor som män!

Gunde

han om näringsinnehåll kunde,

låt oss göra som proffs för att målet nå ta del av olika frön och

kärnor, det blir bättre så!

 

/Emma

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s