Du är viktigast i ditt liv

Liter här och var på Face Book dyker det upp människor som på ena bilden håller en aftonbladet i handen. På nästkommande foto är tidningen utbytt mot Metro.. även om tidningarna och datumen är olika så är människorna på bilden de samma. Att de är samma kan anses vara en sanning med modifikation..en bättre beskrivning tordes vara att de är helt modifierade.

Människorna på bilderna har under en tid genomgått fullständiga förvandlingar. Fett har bytts ut mot muskel i massa och magrutorna är lika tydliga som Carl Bildts uttalanden på twitter.

Det är på riktigt och det är sant den fysiska framgången vittnar om att allt är lycka och grant.

Vanliga människor med några ringar för mycket runt magen har utmanat sig själva i en tävling där vi andra dödliga får vara med och rösta fram en vinnare, vem har blivit fittast?

Kalaskul och allt annat än kalaskula…

Det är tappert och i många fall även jätte bra att processen har lett fram till dessa resultat…men som kära hemkunskapsfröken i mellanstadiet så ofta sade..” om man vill ha ett saftigt bröd som håller länge, då ska man undvika att bränna på det för hårt i ugnen..

Idag lever vi i en tillvaro där träningsideal utgår från att göra 1235 styrkeövningar på mindre än 12 sekunder. Sedan ska vi gå hem till köket, slänga ihop en sån där proteinpannkaka med low carb and lots of nutty pulver, ta kort på skapelsen, lägga ut den på Instagram , ta av sig på överkroppen och precis innan duschdags så passar vi även på att knäppa en liten bild i spegeln…mmmmmm bodybutter..jamjam..

Att träna är super och Sjödinskan själv har sannerligen behov av rörelse samt hälsosam mat, hon har sprungit en halvmarathon på Kilimanjaro och drömmer om ett liknade lopp i Alaska…men trots denna drivkraft så känns hetsen om kroppsideal inte direkt som att den följer en hållbar gräddningsprocess i ugnen. (vi vill väl alla vara en långlivad saftig limpa?)

Så klart är det en positiv trend att vi vill röra på oss, men det ska inte handla om status utan om glädje och välmående.

Nej det här är ett känsligt fönster att sticka ut hakan ifrån, men med åren har insikten hos skribenten i fråga landat i följande slutsats:

Livet handlar om lycka, lust och vett

Att finna kärlek och framgång kan göras på flera sätt

Och det handlar inte om enbart fett

Självkänsla och styrka som syns genom kroppen

Kommer inte enbart från biceps utan framställs i knoppen

Var stolt och utför aktiviteter som gör dig gott

Du är viktigast i ditt liv, det är inte ditt midjemått.

//Emma

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s