Unhappy ending

Tidningen Arbetet publicerade igår en artikel om en egenföretagare som genom åren hon drivit sitt företag återkommande fått påstötningar och frågor om att sälja sexuella tjänster. Hon är kvinna, hon är från Thailand och hon är thaimassös – och det verkar för dessa män vara idealförpackningen som det står ”KÖP MIG” med stora bokstäver på.

Enligt FN så bedöms mellan 600 000 och 2 miljoner människor falla offer för människohandel varje år, framför allt gäller det sexuell exploatering. Forskningen visar att majoriteten av de som befinner sig i prostitution gör det på grund av tvingande omständigheter och inte sällan finns sexuella övergrepp som barn, försummelse av något slag, hemlöshet, fattigdom, rasism och könsdiskriminering med i bilden.

Oavsett hur situationen ser ut för de som är offer för detta, så finns det en sak som krävs för att det ska fortsätta: män som köper sex.

Att anse sig ha rätten att köpa en människas kropp och detta för sexuella ändamål är att utnyttja en människa som befinner sig i en underordnad maktposition eller beroendeställning, sett till kön, etnicitet, sexualitet eller klass – eller en kombination av dessa.

Att svenska män åker till Thailand och köper sex – exploaterar unga kvinnor (och unga män) – är tyvärr inget nytt. De män som efterfrågar sexuella tjänster av den kvinna som intervjuas i Arbetet gör sig inte skyldiga till mindre än rasism och sexism i ett och samma andetag. Att vara kvinna från Thailand = prostituerad, det vet väl alla!

Nu ser hon ingen annan utväg än att stänga sin salong och flytta från staden hon bor i. Hon gör det för att svenska män förutsätter att de kan köpa henne. För att hon är kvinna. För att hon är från Thailand. Jag känner bara äckel.

//Bea

Annonser

En tanke på “Unhappy ending

  1. Ping: Here we go again… | Skulden är inte min

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s