Here we go again…

Då har det hänt igen. Den här gången fanns det dock en högst rimlig, för att inte säga given, chans att med stöd i lagstiftningen markera att det inte är ok att förutsätta att kvinnor med asiatiskt ursprung säljer sex och sedan skrida till handling utifrån detta – i det här fallet neka inträde på krogen.

Rätten avslutar tydligen domen med att konstatera att det inte fanns något som tyder på att kvinnorna varit inblandade i prostitution. Det enda de åtalade hade att hänvisa deras handlande till. ÄNDÅ frias de åtalade.

Vidare så har ”individuella bedömningar” företagits om dessa kvinnors egentliga ärende på krogen. Det verkar som att det vid individuella bedömningar endast drabbar asiatiska kvinnor att bli betraktade som prostituerade. Enligt rätten tydligen helt i sin ordning.

Jag brukar vara försiktig när det gäller att slå på stora trumman kring friande domar. Jag är väl medveten om att få tidningar faktiskt läser domskälen innan de skriver rubriker och artiklar och att lagstiftningen kan vara snårig (och helt uppåt väggarna). I det här fallet skiter jag dock i min annars försiktiga hållning.

I det här fallet känner jag bara att vi har att göra med ruttna, sexistiska och rasistiska föreställningar bland vakter, krögare och tingsrätt.

//Bea

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s