Politisk kraft och snabelskaft!

Söndagens Agenda bjöd på frisk vind mellan de två gästerna Gudrun Schyman och Maria Arnholm. Ingen tvekan råder om att det är känsligt att prata åtgärder för jämställda löner..

Det är inte alls svårt Maria, det är bara att jämna till det som är skevt. Precis som den händige gör med hjälp av spackel innan tapeten klistras på, precis så kan man göra med politiska åtgärder för att förfina och förändra en krass och ojämn yta.

När vi individer går på lägenhetsvisningar och granskar väggar, kabeldragningar och tätningen runt fönstret, då nöjer vi oss inte med en mäklare som säger att ” nej- de är så här de ser ut, o det är ju inget att göra åt” Du får ta felen som de är, o ja tänker inte korrigera vare sig åtgärder eller prisbild..

Vid ett sådant bemötande är det lätt att dra ett streck över det planerade inköpet och vända sig någon annanstans…

Problemet blir dock värre då det inte finns någon annanstans att vända sig… näe det är så här samhället ser ut…lönerna är ojämna men de löser nog marknaden ska du se..

Den där osynliga elefanten som strövar runt i fikarummet, vid utvecklingssamtalet och på seminariet, det kanske kan vara dags att hantera denna koloss.

Inte lämna in den på skansen så att barn och apor får kasta kottar på den samtidigt som Jonas Wahlgren tjänar en hacka på att låta djuret gästspela Allsång på Skansen.

Nej, istället bör vi alla se till att den där stora snabeln används till något värdigt och inte blir hängande slak, stor och respektingivande.

Elefanten eller ojämställdheten, den hör hemma på savannen där samspel med djur och natur krävs för överlevnad, alla behövs och är lika inför det faktum att världens resurser inte är oändliga.

Maria, studier visar att den finns där, elefanten med sin stora snabel, studier påvisar de existerande orättvisorna. Hur vore det om politiken tog tag i omplaceringen av det vilda djuret och lät dess snabel användas till det den är skapt för?

//Emma

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s